BackUp Platform Service

Backup van uw bedrijfsdata is noodzakelijk

Het veiligstellen van data behoort tot één van de primaire doelstellingen van een IT organisatie te zijn. Zonder data komt het voortbestaan van nagenoeg ieder bedrijf in gevaar. Een kopie van de data op tape is een nog veel gebruikte traditionele oplossing. Helaas worden hierbij regelmatig alle ‘best-practice’ instructies genegeerd. Het jaarlijks vervangen van tapes is een actie die nog wel wordt uitgevoerd. Het overzetten van data van een oude tape naar een nieuwe tape, zien we al een stuk minder vaak. En het testen of data nog terug gelezen kan worden van tape is iets wat er al snel bij inschiet.

Vanzelfsprekend, maar in de praktijk blijkt het vaak lastig te zijn om deze zaken goed te regelen. Door onvoldoende budget, kennis of prioriteit, blijkt dit onderwerp nog regelmatig voor herhaling vatbaar. TARQ heeft de basiselementen van een oplossing hiervoor in een platform ondergebracht, waar u een vast bedrag per maand voor betaalt. Met de TARQ BackUp Platform Service haalt u een stevig fundament in huis waarop u verder kunt bouwen. Hiermee is uw data veilig extern opgeslagen en is direct de uitwijk geregeld.

Backup van uw data lokaal of off-site opslaan
Met de TARQ BackUp Platform Service heeft u uw backupfundament voor een vaste prijs per maand. Deze dienst bestaat uit het beschikbaar stellen van lokale- en offsite-opslag voor uw backup data. U gebruikt uw bestaande backupsoftware om een backup te maken naar de lokale opslag binnenshuis. Daarnaast voorziet het in het repliceren van de backup naar de offsite-opslag, namelijk het TARQ datacenter. Het bewaren van uw bedrijfkritische data buitenshuis is direct geregeld met deze service.

TARQ maakt de backup; controleert de backup; stelt de backup op een andere locatie veilig; controleert uw backupproces. Met de backup en uitwijkservices optimaliseert u de databeschikbaarheid en kan uw bedrijfsvoering na een calamiteit gewoon doorgaan.

Voordelen

 • Vereenvoudiging van uw backup jobs
 • Restore actie snel uit te voeren
 • Verbetering van uw backup & restore oplossing, zonder complex migratietraject
 • U voldoet aan de wettelijke regels en normen (compliance)
 • U bespaart op backup kosten
 • Optimalisatie van uw Disaster Recovery (uitwijk-)plan
 • We zijn blij met hun advisering, ze zijn betrouwbaar, geven altijd respons. Dat geeft rust.
  Don Salimans
  Teamcoördinator automatisering gemeente Oss
 • TARQ is een laagdrempelige organisatie. De lijnen zijn kort, er wordt goed meegedacht en snel gereageerd.
  Erik de Groot
  Teammanager Informatisering & Automatisering, Streekziekenhuis Koningin Beatrix
 • Het is een geruststellend gevoel dat al onze bedrijfsgegevens veilig extern zijn opgeslagen en dat wij snel onze IT weer operationeel hebben bij een calamiteit.
  Richard Geurkens
  Applicatiebeheerder KinderRijk
 • TARQ is open, transparant en benaderbaar. Prettig in de omgang en ter zake kundig. Een gelijkwaardige gesprekspartner.
  Daniël van Dijk
  Netwerk- en securityspecialist gemeente Zoetermeer
 • Als gemeente hechten wij veel waarde aan een goede relatie met lokale ondernemers. Met name met partijen die weten wat er speelt in gemeenteland en die ons kunnen aanvullen. TARQ is zo’n partij.
  Marc van Gaalen
  IT-manager gemeente Zoetermeer
 • Voor onze uitwijk en IT back-up zijn wij nu een stuk goedkoper uit, maar wij krijgen meer. Het is er beter op geworden.
  Bert Tichelaar
  Systeem/netwerkbeheerder gemeente Staphorst
 • TARQ biedt met een aantal specialisten de juiste expertise om dit uitwijkplatform up-to-date te houden. Zij zijn altijd bereikbaar, zodat er altijd snel kan worden geschakeld. Wij ervaren de samenwerking dan ook als zeer constructief.
  Adriaan Schutte
  Teamleider beheer en ondersteuning gemeente Pijnacker-Nootdorp
 • Een goed disaster recovery plan is van groot belang. Dat van TARQ sloot qua oplossing, compleetheid en prijsstelling het beste aan bij onze wensen.
  Stephan Leseman
  Manager Facilitair en ICT bij FME
 • De uitwijkvoorziening kan wat mij betreft dan ook niet meer stuk. TARQ is een hele fijne partij om mee samen te werken, een partij die woord en daad samenvoegt. Mooier kan ik het niet zeggen.
  Erik van Riel
  Hoofd ICT Nelemans Groep
 • Het hele proces om tot een goede uitwijkovereenkomst te komen, is uitstekend verlopen. Wij werden voortdurend op de hoogte gehouden (wij kregen voortdurend terugkoppeling), er werd snel geschakeld, niets was te veel. We hebben echt in TARQ onze (sparring) partner gevonden.
  Don Salimans
  Technisch ICT Specialist gemeente Oss
 • Wij zijn erg tevreden over de samenwerking en de resultaten die dit heeft opgeleverd. Het is goed om te ervaren dat wij samenwerken met een partner op wie wij kunnen bouwen en vertrouwen als het aankomt op het herstellen van onze IT omgeving na een calamiteit.
  Burgemeester de heer De Wijkerslooth en gemeentesecretaris mevrouw Van der Knaap
  gemeente Waalre
 • Ik kan nu echt met een gerust hart gaan slapen.
  Arno van der Heijden
  Directeur Van der Heijden bouw en ontwikkeling

Meer weten over onze backup dienstverlening?
Vraag het ons via onderstaande formulier of bel direct:
079 – 346 46 46

Geef een reactie